Nathan over Aspasia: Tonen en begrijpen

Op 17.04.2016 door Nathan Tax - Geen reacties

Toen ik vijf was, liet mijn vader mij een muziekcassette horen. ‘Denk maar aan een bos in de lente, waar een hert met haar kalf leeft. Ze grazen, gaan slapen, en plotseling is daar een wolf. Bang rennen ze weg, maar gelukkig ontsnappen ze ternauwernood.’

Het was maar een eenvoudig verhaal, van m’n vader. Maar de muziek kwam binnen, en hóe!

(Afbeelding: collage ‘Verwondering’, Caecilia Bakker)

Lees meer.

Stap in de droom: 20-24 april!

Op 13.04.2016 door Nathan Tax - Geen reacties

Ontmoet Aspasia Nasopoulou in de tweede ronde van Meet the Composer!

Aspasia is één van de nieuwe namen in het Nederlands componeren. Ze combineert een ontroerende melodische stijl met onverwachte klankkleuren. Haar muziek is origineel en zit intelligent in elkaar. Ga mee op verkenningstocht naar de Griekse roots van deze componiste!

Lees meer.

Esther Gottschalk: hart, buik en ziel!

Op 07.03.2016 door Esther Gottschalk - Geen reacties

Esther Gottschalk, directeur van de belangenvereniging Nieuw GeNeCo, vertelt hoe Meet the Composer! een lans breekt voor de hedendaagse componist. Als voorbeeld legt ze uit hoe de drie componisten in onze serie van elkaar verschillen, aan de hand van drie wezenlijk menselijke aspecten: het hart, de buik en de ziel.

Lees meer.

Chiel vertelt over ‘zijn’ musici

Op 24.02.2016 door Chiel Meijering - Geen reacties

Chiel Meijering vertelt over zijn musici: Roberto op sax, Syzmon op contrabas, Danielle en Charlie-Bo op piano. Hoe hebben ze elkaar leren kennen, welke andere talenten hebben ze en wat kunnen we verwachten van hun bijdragen aan ‘Meet the Composer!’, tijdens de eerste 3 concerten in maart?

Lees meer.

De componisten: Aspasia, Chiel en Joost!

Op 02.11.2015 door Joost Kleppe - Geen reacties

De componisten zijn bekend! Na lang wikken en wegen zijn we voor de eerste editie van Meet the Composer! uitgekomen op Aspasia Nasopoulou, Chiel Meijering en Joost Kleppe. Waarom nou net hén?
Lees meer.

Bekijk onze teaser!

Op 01.11.2015 door Joost Kleppe - Geen reacties

Samen met de jonge filmmaker Felipe Pipi werken we aan een leuke reeks filmpjes. De eerste is klaar: de teaser! Begrijp jij hoe deze vreemde reeks nou precies werkt?
Lees meer.